Planera ert drömbröllop!


Välkomna till en av de mest minnesvärda resorna ni kommer att ta tillsammans - planeringen av ert drömbröllop! Att planera ett bröllop kan kännas som en berg-och-dalbana av känslor. Det kan vara en spännande och rolig upplevelse, men det kan också vara stressigt och överväldigande. Men, kära blivande brudpar, jag lovar er att det är värt det!Ert bröllop är en unik möjlighet att skapa en dag som speglar er som par och firar er kärlek. Men var ska man börja? För att hjälpa er att navigera genom planeringsprocessen, tänkte jag dela med mig av några tips och råd.

bröllopsfotograf stockholm
bröllopsfotografering i göteborg på hösten, bröllopsfotograf

Steg 1

Datum


Att välja rätt datum för ens bröllop är en viktig beslut som kan påverka hela bröllopsplaneringsprocessen. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, som säsong, väderförhållanden, helgdagar, tillgänglighet av bröllopslokaler, och mycket mer. Det kan kännas överväldigande att ta ställning till vilket datum som är det bästa för ens speciella dag.


Men oroa dig inte, det finns några enkla steg du kan ta för att välja det perfekta datumet för ditt bröllop. Först och främst, tänk på vilken tid på året som passar er bäst. Vill ni ha ett sommabröllop, ett höstbröllop, eller kanske ett vinterbröllop? Kolla också upp vilka datum som är populära för bröllop i den regionen ni bor i för att undvika kollisioner med andra bröllop.


Ett annat tips är att ta hänsyn till era gäster, särskilt de som bor långt ifrån. Att planera bröllopet under en helgdag eller en långhelg kan ge era gäster mer tid att resa och delta i firandet.


Slutligen, glöm inte att kolla upp tillgängligheten av de bröllopslokaler som ni är intresserade av. Vissa populära platser kan ha bokats upp i förväg, så se till att ni har möjlighet att boka er drömlokal innan ni väljer datum.


Budget


En av de viktigaste aspekterna att tänka på är budgeten för bröllopet. För att undvika onödig stress och oro är det viktigt att ha en realistisk uppfattning om vad man har råd med.


Ett bra tips är att använda post-its i olika färger för att skapa en prioriteringslista över vad som är viktigast för er på er stora dag. Tänk på vad som verkligen är viktigt för er och vad ni kan vara mer flexibla med. Skriv på post-it lapparna var för sig så kan ni sen se om ni har matchande prioriteringar.


En annan viktig aspekt att tänka på är valet av fotograf. Fotografen är bland det viktigaste att satsa på eftersom det är genom bilderna som ni kommer att minnas er bröllopsdag för resten av livet. Gör grundliga undersökningar och ta er tid att hitta en fotograf som passar er stil och era önskemål.


Utöver fotografen kan det också vara bra att prioritera mat och dryck samt musikunderhållning, beroende på vad som är viktigt för er. Se till att ni har en realistisk uppfattning om vad allt kommer att kosta och gör era val därefter.

bröllop på tängsta gård

Steg 2

Kläderna


Kläder spelar en stor roll i bröllopet och det är viktigt att ni känner er bekväma och självsäkra i det ni bär. För att hjälpa er på vägen kan jag verkligen tipsa om att överväga secondhand kläder. Det är ett bra sätt att hitta unika och vackra klänningar som har en historia och som kan vara mer miljövänliga än att köpa nya. Kika på bröllopsbruket.se. Dom köper klänningar som har använts på bröllop tidigare och tvättar och syr så dom är som nya igen!


När ni väljer era kläder är det viktigt att tänka på er personliga stil och vad som passar er kroppsform. En bra idé kan vara att prova på olika klänningar för att se vad som känns bekvämt och passar er. Tänk också på vilken typ av bröllop ni ska ha och vilken tid på året det är. Ska ni ha en utomhusvigsel på sommaren eller en formell ceremoni på vintern?


Ett annat tips är att planera i förväg och inte vänta till sista minuten. Det kan ta tid att hitta den perfekta klänningen eller kostymen och det kan också ta tid att göra eventuella ändringar. Tänk också på att tillsammans med era kläder behöver ni välja lämpliga accessoarer som passar er stil och tema.


Leverantörerna


Nu är det dags att börja planera för er stora dag och boka era leverantörer. En av de viktigaste leverantörerna att boka är självklart fotografen. Fotografen är den som kommer att föreviga era speciella ögonblick och skapa minnen som ni kan titta tillbaka på under resten av ert liv. En professionell fotograf har inte bara rätt utrustning och erfarenhet, utan också ögat för att fånga de ögonblick som ni själva kanske missar. Så se till att boka en professionell fotograf i god tid för att säkerställa att ni får de bästa bilderna möjligt på er bröllopsdag.


Men det är inte bara fotografen ni behöver boka. Det finns många andra leverantörer som också behöver bokas i god tid. Catering, musik, dekorationer och transport är bara några exempel på vad som kan behöva bokas. När ni bokar era leverantörer i god tid kan ni också ta tid på er att hitta rätt leverantörer som matchar era behov och budget.

bröllopsfotograf stockholm
bröllopsfotograf stockholm

Steg 3

Inbjudningar


Det finns flera saker att tänka på när du skickar ut dina bröllopsinbjudningar. För det första är det viktigt att ha en lista över alla de personer som du vill bjuda in. Du kan skapa en gästlista baserat på dina relationer, budgeten eller vilken typ av bröllop du planerar. Oavsett vad du väljer, se till att du inkluderar alla de personer som du vill ha närvarande på din speciella dag.


När du har din gästlista klar är det dags att välja utformningen av dina inbjudningar. Du kan välja något klassiskt och formellt eller något mer unikt och personligt. Det finns många olika stilalternativ att välja mellan, och du kan anpassa dina inbjudningar efter din bröllopstema, färgschema eller personliga stil.


När du har bestämt utformningen är det dags att välja vilken typ av inbjudning du vill skicka. Traditionellt sett är pappersinbjudningar vanligast, men det finns också digitala alternativ tillgängliga. Det är viktigt att välja ett alternativ som passar din budget och dina behov.


När dina inbjudningar är färdiga är det dags att skicka ut dem! Se till att du skickar dem i god tid så att dina gäster har tillräckligt med tid att planera sin närvaro. Och var inte rädd för att inkludera några extra detaljer, som exempelvis riktningar till bröllopsplatsen eller information om boendealternativ i närheten.


Här är en checklista på vad inbjudningarna kan innehålla:


  • Brudparets namn - Detta bör vara det första som dina gäster ser på inbjudningen. Det är viktigt att namnen på brudparet är tydligt och korrekt stavade.
  • Datum och tid - Se till att inkludera datumet och tiden för ceremonin och mottagningen på inbjudningen.
  • Plats - Det är viktigt att ge dina gäster information om var bröllopet kommer att äga rum. Inkludera adressen till ceremonin och mottagningen, samt eventuella riktningar eller instruktioner för att hitta platsen.
  • Klädkod - Om du vill ha en specifik klädkod på din bröllopsdag, bör du inkludera det på inbjudningen. Detta hjälper dina gäster att veta vad som förväntas av dem när det gäller klädsel.
  • RSVP-information - Se till att du inkluderar instruktioner om hur dina gäster kan bekräfta sin närvaro på bröllopet. Detta kan inkludera en RSVP-kort som gästerna kan fylla i och skicka tillbaka till dig eller en online-RSVP-länk.
  • Eventuella specialbehov - Om du har gäster med specialbehov, såsom allergier eller tillgänglighetsproblem, bör du inkludera information om hur du kan hjälpa till att möta deras behov på bröllopsdagen.
  • Information om boende - Om du har gäster som behöver boka boende i närheten av bröllopsplatsen, kan du inkludera information om hotell eller andra boendealternativ på inbjudningen.Bröllopsresan


Sist men inte minst - bröllopsresan.


Första frågan är då kanske vill ni ens ha en bröllopsresa? Det är en viktig fråga att ställa sig själv innan man börjar planera. Kanske har ni redan rest till den plats ni drömmer om eller så är ni helt enkelt inte intresserade av att resa just nu. Oavsett vad ert svar är, är det viktigt att vara ärliga mot varandra och ta beslutet tillsammans.


Om ni bestämmer er för att åka på bröllopsresa, är det bäst att börja planera i god tid. Tänk på vad ni vill ha ut av resan och vad som passar era önskemål och budget. Kanske drömmer ni om en romantisk semester på en exotisk ö, eller så vill ni utforska en spännande stad.


Oavsett vilket resmål ni väljer är det viktigt att boka i god tid, särskilt om ni vill resa under högsäsong eller till populära resmål. Tänk också på att kolla upp vilka dokument som krävs för att resa till det land ni valt och se till att ni har allt i ordning i god tid före avresa.

bröllop på larssons lada med bröllopsfotograf

Stort tack för att ni läste!


Så, kära blivande brudpar, mitt tips är att ha kul medan ni planerar ert bröllop. Släpp loss och låt er kreativitet och fantasi flöda fritt. Kom ihåg att det här är en speciell dag som ni kommer att minnas resten av era liv. Ta er tid och njut av varje steg på vägen. Och när allt är sagt och gjort, glöm inte att boka en fotograf som kan hjälpa er att fånga minnena från er speciella dag. Lycka till och jag önskar er all kärlek på er resa mot er stora dag!

Vill ni boka mig som er bröllopsfotograf?


Oj så skoj! Börja då med attt höra av dig på varlfritt sätt förslagsvis i någon av mina kontaktformulär så går vi vidare därifrån! Ser så mycket fram emot att höra från er!

Bröllopsfotograf Stockholm

Läs mer här
bröllopsfotograf stockholm

Meet the Photographer!

Jag heter Celine Hultin. Jag jobbar som en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på äkta skratt och mycket rörelse. Mitt liv består av att jobba, vara i skogen och titta på en hel del serier! Friends har jag tittat igenom säkert 7-8 gånger!

Mitt uppdrag när vi jobbar tillsammans är att ni ska ha roligt och vara bekväma framför kameran. Någonting ni aldrig behöver vara oroliga för när jag plåtar er är den stela tystnaden för jag peppar så mycket så jag brukar blir hes på slutet!

Om mig


Jag heter Celine Hultin och är en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på dom äkta känslorna, glädjen och kärleken mellan er! Bröllopsfotograf i Stockholm, men också överallt.

bröllopsfotograf stockholm

Kontakt


Kontakta mig genom att skicka en förfrågan via mitt kontaktformulär, maila mig eller varför inte en röksignal (kan inte lova att jag kommer hitta den men man kan alltid försöka!)


Tel: +46 70760 23 21

Mail: fotografcelinehultin@gmail.com

Hitta runt


Klicka på respektive länk för att se mer om bröllop, fler bilder eller

hitta annat skoj!


> Bröllop


> Par


> Om mig


> Fler bilder


> Blogg


> Kontakta mig


> Företag

Vill du se fler bilder?

Bröllop

 

Par

 

Familj

 

 

Blandat