A little bit about me

Förutom fotografi älskar jag naturen! Det bästa jag vet är att klä på mig vandringskläder, ta med mig en termos och såklart kameran och bara sticka ut i skogen. Det är helt tyst förutom vatten som porlar och vinden genom träden. Extra roligt blir det om man har hunden med sig!

Get in touch

Fem snabba-ish


  • Jag ÄLSKAR frukost. Allt från vanliga mackor med ost och gurka till en full-on brunch med bär, yoghurt, kaffe, juice, pannkakor... ja ALLT! Sen är man mätt hela dagen, bästa.


  • Jag är en häst och hund tjej in i märgen. Jag har ridit sen jag var sju år (är 25 nu). Jag höll mest på med dressyr och blev tvungen att sluta när jag blev 18 år för livet kom i vägen... Hund har jag haft minst lika länge och just nu har vi en valp-ish (1 år) här hemma som enligt pappret är mina föräldrars men jag tror jag är favoriten ändå, hoppas jag 😁 


  • Jag tycker bäst om vintern av alla årstider. Jag älskar att äntligen få sätta på mig en fluffig halsduk och stora tjocktröjor när det börjar bli lite kyligt. Sen när snön kommer så mår jag som bäst. Tänk underställ, mysiga tröjor, tjock vinterjacka, den fluffiga halsduken och ett par kängor. När du sen kliver ut och känner den friska kalla luften mot ansiktet och kliver ned på snön och hör hur det knarrar i varje steg... ÄLSKAR! Unpopular opinion - Jag gillar sommaren minst, heheh.


  • Ibland har jag en tendens till att överanvända emojis när jag skriver på sms, så att skriva dom här texterna till hemsidan har blivit en STOR utmaning, men ibland slinker dom in.. 😉


  • Älskar att vara vaken tidigt men hatar att vakna tidigt. Det är så tyst och lugnt typ runt 05 fram till 06, staden har inte riktigt vaknat och solen har är på väg upp (under vår och höst) och förhoppningsvis är det lite kyligare. Om någon vill göra en fotografering vid soluppgången så är jag LÄTT på!

Mina tre favoriter!

Naturligt ljus


Jag jobbar för det mesta med naturlig ljus. Mitt absoluta favorit ljus är precis när solen håller på att gå ned, golden hour. Så det är något jag alltid siktar på vid fotograferingar. Men skulle det behövas använder jag en upplättningsblixt.

Rörelse


Stela och obekväma poseringar är inte en favorit hos mig. Jag kommer inte be er kolla in i kameran, det får komma naturligt. Helst vill jag att ni drunknar i varandras närvaro och lite glömmer att jag är där. Jag vill att ni med hjälp av mina små uppgifter ska vara så naturliga och bekväma som möjligt. Sagt det förr säger det igen rörelse is key!


Äkta känslor


Kärleken till din partner vill jag ska LYSA igenom alla bilder. När ni tittar på era bilder några år senare vill jag att ni ska känna "va roligt vi hade då!" och även hur ni kände för varandra där och då. Hur mycket kärlek ni har för varandra.

Where it all started


Jag har alltid varit intresserad av fotografi och tänkte välja en medialinje till gymnasiet men valde bageri & konditori istället. Efter gymnasiet testade jag det ena jobbet efter det andra och har förstått att det är fotograf jag vill va.


2017 var året då jag började ta det mer på allvar och ville kunna allt, precis allt! Det blev många timmar framför youtube, många remakes av gamalt material och en heeeeel del bilder på min dåvarande hund. Som min lärare sa första året på Fotoskolan (där jag går nu) "You learn by f*cking up" och det var precis det jag gjorde. Under sommaren 2017 jobbade jag på Lövsta seminstation i Upplands Väsby och började fota alla urgulliga föl som sprang runt i hagarna!


Jag älskar det här yrket ända ut i fingertopparna! Friheten jag har och glädjen jag kan bidra med gör mig helt varm i kroppen. Det är så kul att höra att mina kunder blir nöjda med bilderna, det är en av topparna med yrket!

Follow me on Instagram
@fotografcelinehultin