Tips & tricks inför vigselnHar ni börjat planera ert bröllop inför sommaren? Är ni kanske mitt i planeringen och har ett gäng frågor kring hur ni kan göra så vigseln blir så mysigt och personlig som möjligt? Så här har jag samlat några korta tips på vad ni kan tänka på när det kommer till vigseln. Hoppas ni hittar något som kan underlätta för just era bröllopsbilder!

bröllop i uppsala domkyrka under sommaren

1. Vigselförättaren


Innan bröllopet brukar ni som gifter er få en chans att pratat med er vigselförättare där ni kommer gå igenom i stort sätt hela vigseln. När ni gör det så skulle jag abslout rekommendera att ni diskuterar lite vad hen ska göra när hen inte ha något att göra eller säga. Det bästa för bildernas skull är att hen då flyttar sig åt sidan så inte hen är i bakgrunden på varje bild utan fokuset hamnar då 100% på er! Om vigselförättaren inte kan det så kanske hen iallafall kan flytta på sig under kyssen och dom större stunderna. Hör efter med er vigselföreättare hur ni kan gå tillväga, dom brukar inte vara omöjliga!

bröllop på ekensdal i naturen i golden hour med brudpar

2. Brudklänningen


Det är ju såååå fint när släpet på klänningen ligger sådär graciöst nedför trappen, eller hur?! Om ni har tänkt att ha ett sånt släp kan jag varmt rekommendera att ni har någon som har som ansvarar över att fixa till släpet när ni står framme vid vigselplatsen, så ni slipper tänka på det själva. Förslagsvis kan ni ge det ansvaret till någon som sitter på första raden eller står där framme med er.

bröllop i Västerledskyrkan

3. Kyssarna


Kyss gärna varandra så LÅÅÅÅNGSAMT ni kan! Detta både för att din bröllopsfotograf ska kunna hänga med och verkligen få med kyssbilderna och också för att ni verkligen ger er själva chansen att minnas. Våga stanna upp och känn in allt som sker! Passa även på att sno en extra kyss på vägen ut i mitten av gången, WOW! säger jag bara!

Bröllop i stockholm med bröllopsfotograf

4. Utgångslåten


Musiken är verkligen en stor del dagen och sätter stämningen för hur resterande dag kommer se ut. Så välj en låt med omsorg. Vill ni starta minglet med en braklåt gör det, starta festen redan här eller vill ni istället ha det stämningsfullt och romantiskt så tar ni en låt som speglar det! Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Bröllop på Tängsta gård med konfettikanoner och kärlek och pussar

5. Konfetti, såpbubblor, rosblad?!


Som rubriken säger... Konfettikanoner, såpbubblor eller rosblad, oavsset hur kul som helst och sååååå fint på bild! Om ni planerar att ha något av ovanstående så kan det vara en bra idé att ni förbereder era toastmadames/toastmasters på det så kan dom dela ut det till gästerna när det är dags så slipper era gäster behöva tänka på det.


Tips om ni väljer att ha såpbubblor så kan det vara bra att köpa dom lite större behållarna eller en såpbubbelpistol så slipper era gäster kämpa med dom små flaskorna. Om ni vill ha ris istället så kan ni se till att det är sånt ris som inte djur eller natur tar skada av.


Vill ni ha hejarop och jubel när ni går ut säg det till toastmadame/ toastmastern i god tid innan så kan dom förbereda era gäster att det är okej och att dom till och med uppmanas att göra det. Ofta kan man behöva berätta för gästerna att det är okej att vara högljud och applådera för att dom ska våga ta i. 

Letar ni efter bröllopsfotograf till ert bröllop?

Om mig


Jag heter Celine Hultin och är en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på dom äkta känslorna, glädjen och kärleken mellan er! Bröllopsfotograf i Stockholm, men också överallt.

Kontakt


Kontakta mig genom att skicka en förfrågan via mitt kontaktformulär, maila mig eller varför inte en röksignal (kan inte lova att jag kommer hitta den men man kan alltid försöka!)


Tel: +46 70760 23 21

Mail: fotografcelinehultin@gmail.com

Hitta runt


Klicka på respektive länk för att se mer om bröllop, fler bilder eller

hitta annat skoj!


> Bröllop


> Par


> Om mig


> Fler bilder


> Blogg


> Kontakta mig


> Företag

Vill du se fler bilder?

Bröllop

 

Par

 

Familj

 

 

Blandat