Tips för en lyckad bröllopsmiddag

Att få till en lyckad bröllopsmiddag kan kännas stressigt för toastmaster/toastmadame om man aldrig gjort något liknande men här kommer mina bästa tips. Längst ned hittar ni även tips på olika lekar!


Kommunikation is key! Det här är något jag nämner hur mycket som helst och det är såååå viktigt. Ha en så öppen dialog med era toastmaster/toastmadame som möjligt och berätta för dom om det är något ni verkligen inte vill göra. Dom vill säkert hålla allt hemligt för er och abslout göra er nöjda så om ni berättar för dom tidigt i bröllopsplaneringen så kan dom anpassa sig efter era önskemål.

Tal, tid och tydlighet


Generellt när man tänker på talen så kan det vara bra att hålla det kort och koncist. Om det är många som har anmält att dom vill hålla tal så kan det vara en bra idé att hålla talen under 3 minuter och ge några extra minuter till brudparets föräldrar. Det kan också vara en bra idé att begränsa antalet till den närmaste familjen eller liknande så inte all tid går ut på att det ska klinga i glaset.


Försök att synka med köket så att det är ett visst klockslag som varje rätt kommer ut. Det händer ofta att det är förseningar ändå men har man ett schema så har toastmaster/toastmadame ett hum om när nästa rätt ska komma och kan då anpassa lite så ingen gäst får sin mat och sen måste sitta och vänta med att äta för att ett tal eller en lek precis har börjat.


Vill man att gästerna ska våga bjuda på själva och slappna av så får man visa med gott exempel hur man får göra. Be toastmaster/toastmadame att också berätta för gästerna att dom får tjoa och tjimma, ibland kan man behöva vara lite extra tydligt med att det är okej.


Men vad fanns det för lekar?? Här kommer lekartipsen.

Skoleken


Ni (brudparet) sitter med ryggarna mot varandra och byter en sko med varandra så ni har en av varje. Toastmadame/Toastmaster läser upp ett antal frågor, till exempel:


  • "vem har sämst humor"
  • "vem är mest romantisk"
  • "vem äter mest godis"


Varpå ni håller upp den sko som ni tycker det passar bäst inpå. Många igenkännande skratt utlovas!


Skoleken - with a twist


Samma sak som förra men nu får gästerna gissa istället!


Alla gäster får ett varsitt band med två olika färger som dom sen lyfter upp i luften när dom gissar. Frågorna kan vara allt från nutid och hela vägen tillbaka till barndomens händelser. Skratt är garanterade om frågorna är väl pålästa och formulerade.


  • "vem hoppade i naken i grannens pool?"
  • "vem har roligast vänner"
  • "vem var bäst klädd i högstadiet?" -


Här kan det också finna ett och annat bildbevis och föräldrarna har säkerligen några roliga historier att dela med sig av!

Lapp under tallriken/stolen


I denna lek sätts hemliga lappar med olika uppdrag under gästernas tallrikar, det kan vara allt från att ropa ett “Hear, hear!” efter varje tal till att ge en high five varje gång gästens namn nämns. Om man vill avancera så kan alla få en chans att gissa vilka som hade vilka uppdrag.


Servettleken


Det här är en jättebra lek som gör att man får veta vart lite vart alla sitter. Toastemadame/toastmaster säger till exempel "vem är släkt med bruden?" då ska alla dom är släkt med bruden vifta på sin servett. Om man är ett stort sällskap kan det vara ett superenkelt och bra knep att få alla med på banan vem som "tillhör" vem.


Kongatåg


Varför inte köra ett kongatåg från minglet till middagen?! Hur kul sätt att starta middagen på?


Fotouppdrag


Alla bord får en engångskamera och en lapp på fotouppdrag som ska göras under middagen. Bästa och mest kreativa bordet vinner ett kul pris!Lekar och uppdrag är verkligen sååå himla roligt men kom ihåg bara att avsätta tid till att låta gästerna äta maten i lugn och ro samt tid för att kunna prata med varandra. Det här är verkligen inte heller facit. Vill ni ens ha lekar på middagen? Det kanske inte passar för just ert bröllop och era gäster. Gör det som blir bra för er så kommer ni få ett fantastiskt bröllop!


Om mig


Jag heter Celine Hultin och är en par- och bröllopsfotograf som fokuserar på dom äkta känslorna, glädjen och kärleken mellan er! Bröllopsfotograf i Stockholm, men också överallt.

Kontakt


Kontakta mig genom att skicka en förfrågan via mitt kontaktformulär, maila mig eller varför inte en röksignal (kan inte lova att jag kommer hitta den men man kan alltid försöka!)


Tel: +46 70760 23 21

Mail: fotografcelinehultin@gmail.com

Hitta runt


Klicka på respektive länk för att se mer om bröllop, fler bilder eller

hitta annat skoj!


> Bröllop


> Par


> Om mig


> Fler bilder


> Blogg


> Kontakta mig


> Företag

Vill du se fler bilder?

Bröllop

 

Par

 

Familj

 

 

Blandat